{{countItems()}}

Africa Unite

Bob Marley and The Wailers

  • Дата на издаване: 04.08.2023
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: Реге
  • Сподели:
  • Сподели:

Bob Marley е дал на света невероятна, силна и въздействаща музика, която обхваща почти две десетилетия. Албумът Bob Marley & the Wailers - Africa Unite обединява два необикновени музикални свята и е в изпълнение на цяло ново поколение афро музиканти, които интерпретират класическите песни на легендарния Marley. Кога за първи път се запознахте с "So Much Trouble", "Dem Belly Full", "Redemption Song", "Waiting In Vain", "Turn Your Lights Down Low", "Three Little Birds", "Buffalo Soldier", "Stir It Up", "Jammin'" и "One Love"? Както подсказва името, в основата на проекта е единството. Africa Unite има една цел да покаже прекрасното сътрудничество, което се получава, когато карибската и африканската култура се обединят. С участието на Nutty O, Winky D, Rema, Skip Marley, Ami Faku, Tiwa Savage, Afro B, Teni, Oxlade, Stonebwoy, Sarkodie, Arya Starr и Patoranking, които красиво преработват 10 от най-големите хитове на реге иконата.

Само 24 часа преди дебюта на Africa Unite излезе четвъртият официален сингъл - "Them Belly Full, (But We Hungry)" с участието на Rema и Skip Marley. Оригиналното парче е включено в широко разпространения албум на Marley от 1974 - Natty Dread.  С Africa Unite влиянието на Bob Marley продължава да се усеща. Албумът не само демонстрира глобалния обхват на музиката на Marley, но и възхвалява богатия пейзаж от африкански ритми и мелодии. Africa Unite въплъщава единството и духа на сътрудничеството, отразявайки идеята на покойния изпълнител за един хармоничен свят. Размишлявайки върху значението на този албум, дъщерята на Bob Marley, Cedella Marley, заявява:

"Africa Unite" показва значението на Bob Marley в съвременна Африка. Изпълнителите, които участват са преосмислили класиките на Bob по начин, който знаем, че той би харесал, и с който би се гордял."

Издаването на Africa Unite несъмнено ще завладее верните почитатели на Bob Marley и ще привлече нови слушатели, които искат да се докоснат до магията на неговата музика по един свеж и нов начин. Marley е включен посмъртно в Залата на славата на рокендрола през 1994. Неговите силни текстове и завладяващи мелодии служат като пътеводна светлина, вдъхновяват безброй изпълнители и оформят музикалния пейзаж. С Africa Unite влиянието му продължава да резонира, преодолявайки пропастта между миналото и настоящето.Траклист:

1. So Much Trouble (feat. Nutty O ; Winky D)
2. Dem Belly Full (feat. Rema ; Skip Marley)
3. Redemption Song (feat. Ami Faku)
4. Waiting In Vain (feat. Tiwa Savage)
5. Turn Your Lights Down Low (feat. Afro B)
6. Three Little Birds (feat. Teni ; Oxlade)
7. Buffalo Soldier (feat. Stonebwoy)
8. Stir It Up (feat. Sarkodie)
9. Jammin (feat. Arya Starr)
10. One Love (feat. Patoranking) 

Още от Bob Marley and The Wailers:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +