{{countItems()}}

West Side Story

West Side Story – Cast 2021, Leonard Bernstein, Stephen Sondheim

  • Дата на издаване: 10.12.2021
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: Саундтрак
  • Сподели:
  • Сподели:
От Hollywood Records обявиха 10-ти декември за премиерен ден на едно от най-дългоочакваните събития в света на киното - West Side Story (2021).
Проектът, дело на режисьорa Steven Spielberg и сценаристa Tony Kushner, е адаптация на бродуейския мюзикъл от 1957 г., написан от Arthur Laurents, по музика на Leonard Bernstein и текст на Stephen Sondheim.
Историята е вдъхновена от пиесата на William Shakespeare – “Romeo and Juliet” (1597) и разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две тийнейджърски улични банди от различен етнически произход – Jets и Sharks, борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.
„Посветих този филм на баща си, но музикалното отношение на майка, съчетано с ненаситния апетит да уча за киното, роди любовта ми към филмовата музика. Когато за първи път чух мелодиите към West Side Story, просто се влюбих. Като дете знаех всяка песен наизуст. Партитурата сякаш винаги е била част от мен и вярвам, че това са най-великите заглавия, писани за музикален театър някога. Надявам се, че младите ще ги харесат точно толкова, колкото и аз.“, споделя Spielberg за продукцията.
Оригиналният саундтрак към филма West Side Story (2021) включва 21 песни, аранжирани и адаптирани от композитора David Newman и музикалния директор на Парижката опера Gustavo Dudamel. Aлбумът излиза дигитално на 3-ти декември, а на 10-ти декември почитателите на филмова музика могат да закупят заглавието на CD.

 ТРАКЛИСТ:
Prologue
La Borinqueña (Sharks Version)
Jet Song
Something’s Coming 5. The Dance At The Gym: Blues, Promenade 
The Dance At The Gym: Mambo
The Dance At The Gym: Cha-Cha, Meeting Scene, Jump
Maria
Balcony Scene (Tonight)
Transition To Scherzo / Scherzo
America
Gee, Officer Krupke
One Hand, One Heart
Cool
Tonight (Quintet)
The Rumble
I Feel Pretty
Somwhere 
A Boy Like That / I Have A Love 
Finale
End Credits 

Още от West Side Story – Cast 2021, Leonard Bernstein, Stephen Sondheim:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +