{{countItems()}}

Sunset In The Blue

Melody Gardot

  • Дата на издаване: 23.10.2020
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: Джаз
  • Сподели:
  • Сподели:
Световнопризнатата изпълнителка и автор на песни Melody Gardot обяви премиерата на дългоочаквания си нов албум. Заедно с новината за албума излезе и първият сингъл от него “Little Something”, в който певицата си партнира със 17-кратния носител на ГРАМИ, музикалната икона Sting.

В песента изключителните гласове на Gardot и Sting звучат нежно и красиво в раздвижен ритъм с поп и латино елементи. Миксът е дело на 4-кратния носител на ГРАМИ, Robert Orton (Lady Gaga, Carly Rae Jepsen, Lana Del Rey), а автори на “Little Something” са Melody Gardot, Sting, дългогодишният му приятел и парньор, китаристът Dominic Miller и френският продуцент Jen Jis.

Sting: “Песента носи простичка, но заразителна радост. За мен беше удоволствие да творя музика с изключителната Melody Gardot и се надявам, че ще чуете усмивките в гласовете ни.”

Melody: “В тези трудни времена единственото спасение за нас музикантите е да творим заедно. Бях щастлива, когато Jen Jis ми предложи да направим песента в дует със Sting. Осъзнавах, че за мен това е превключване към друг музикален жанр и се радвам, че имах възможност да се предизвикам с нещо различно... това е музиката!”

Изолирана в дома си в Париж през май 2020 г., Gardot привлича вниманието на световните медии като обявява в профилите си в социалните мрежи кастинг за музиканти, които нямат възможност да работят заради ограниченията от COVID-19. С тяхна помощ тя създава виртуален оркестър за сингъла From Paris With Love. През юни Melody Gardot реализира първата студийна сесия след изолацията в легендарното Abbey Road Studios заедно с Royal Philharmonic Orchestra, след отварянето на студиото, което затвори врати за първи път от 90 години насам заради пандемията от коронавирус.


Предстоящият 5-ти студиен албум ‘Sunset in the Blue’ ще излезе на 23ти октомври 2020 и ще е оркестрален празник  на джаз историята на Gardot. За новия си проект изпълнителката отново работи заедно с екипа, с който създава платинения си албум ‘My One and Only Thrill’: продуцента Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock), аранжора и композитор Vince Mendoza ((Björk, Robbie Williams, Elvis Costello) и легендарния студиен инженер Al Schmitt (Frank Sinatra, Joao Gilberto, Bob Dylan, Paul McCartney).


Подчертаната й решителност да твори и развива таланта си, винаги е прозирала в работата на Melody Gardot. И въпреки всички обстоятелства, това си личи още повече в новия й албум ‘Sunset in the Blue’.

TRACKLIST1.    If You Love Me

2.    C’est Magnifique

3.    There Where He Lives In Me

4.    Love Song

5.    You Won’t Forget Me

6.    Sunset In The Blue

7.    Um Beijo

8.    Niguem Niguem

9.    From Paris With Love

10.  Ave Maria

11.  Moon River

12.  I Fall In Love Too Easily

13.  Little Something with Sting

Още от Melody Gardot:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +