{{countItems()}}

Voices

Max Richter

  • Дата на издаване: 31.07.2020
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: Kласика
  • Сподели:
  • Сподели:
Неповторим талант и велик композитор, Max Richter е една от най-забележителните личности в света на съвременната класическа музика.

Новият му албум “Voices” се ражда в подкрепа на правата на човека. В основата на албума стои чувството за глобална общност, родено от дългогодишната гледна точка на Richter за музиката като активизъм и желанието му да обединява публиката от цял свят.

Във времена на драматична глобална промяна “Voices” е музикално послание за надежда. Max Richter кани хора от цял свят да станат част от новия му проект като цитират текстове от Всеобщата декларация за правата на човека, за да бъдат преплетени в произведенията в албума. Той получава стотици записи на над 70 езика. Тези гласове формират звуковия пейзаж, през който преминава музиката. Това са гласовете, които са заключени в заглавието на албума.

Пилотният сингъл ‘All Human Beings’ е придружен от музикално видео. Разказвайки за концепцията му, Richter споделя: “Откриващите декларацията думи, записани през 1948 г., са ‘Всички човешки същества са родени свободни и равни по достойнство и права’. Тези вдъхновяващи слова са в основата на принципа на цялата декларация, но поглеждайки към света, който изградихме през вековете от тогава до днес, е ясно, че сме ги забравили напълно. Във времена като днешните е лесно да загубиш надежда, но така, както сами създаваме проблемите си, така можем и сами да ги разрешим. Докато миналото не може да бъде променено, бъдещето все още не е написано, и декларацията разглежда един по-добър и по-честен свят, който е в нашите ръце, ако го изберем. VOICES е музикален космос, който се свързва с тези вдъхновяващи принципи и поразителният мини филм на Yulia Mahr изобразява това вдъхновение по изключително красив начин и хвърля поглед върху дългометражния филм на същата тема, който тепърва предстои да представим...”

Още от Max Richter:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +