{{countItems()}}

LIVE - Jazz and Traditions

Нина Николина

  • Дата на издаване: 14.02.2020
  • Компания: Virginia Records
  • Жанр: Ethno World
  • Сподели:
  • Сподели:
Успешният сценичен проект на певицата Нина Николина, озаглавен „LIVE - JAZZ & TRADITIONS“ излиза на компактдиск и се разпространява на музикалния пазар у нас от Вирджиния Рекърдс. Това е първият концертен албум в дискографията на звездата и включва седем композиции от съкровищницата на българския фолклор в модерен микс от етно и джаз музика. В репертоара са включени песните „Излел е Дельо“, „ Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино“, „Майстор Манол“,“Свети Георги“, „ Пиринска Трилогия “ (“Пуста младост“, „Еленко”, “Катерино Моме”) и „Гюл девойкя“. Музиката в албума пренася традициите в съвремието чрез неподражаема смесица от фолклор, етноджаз и фламенко заедно с майсторски вокални и инструментални импровизации.

В звукозаписите участват Нина Николина – вокал, Калин Вельов  - барабани и перкусии, Мартин Ташев - тромпет и вокал, Ясен Велчев - клавишни и Таня Първанова - вокал. Записите са реализирани през март месец, 2019г. в Sofia Live Club. Аранжиментите в проекта са дело на Калин Вельов, Мартин Ташев и Ясен Велчев.

„Създаването на този албум е моята сбъдната мечта, с която представям българския фолклор по един модерен начин. Първоизточникът са самите народни песни, в които има такъв заряд и енергия. Те са търкаляни през вековете като песъчинките – мислени, променяни, преправяни и достигнали до нас в перфектната си форма, с която боравим днес и надявам се успяваме да надградим“. – споделя Нина Николина, която е и продуцент на проекта.Нина Николина концертира успешно в цялата страна с проекта „LIVE - JAZZ & TRADITIONS“.

Нина Николина „LIVE - JAZZ & TRADITIONS“
Съдържание:


    Излел е Дельо
    Лале ли си,  зюмбюл ли си
    Назад, назад,  моме Калино
    Майстор Манол
    Свети Георги
    Пиринска Трилогия
    Гюл девойкя

Още от Нина Николина:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +