{{countItems()}}

Djesse Volume 2

Jacob Collier

  • Дата на издаване: 17.01.2020
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: Джаз
  • Сподели:
  • Сподели:
Мултиинструменталистът, певец, композитор, продуцент, аранжор и двукратен носител на ГРАМИ Jacob Collier представя новия си албум Djesse – Volume 2. Jacob Collier е определян като абсолютен феномен на световната музикална сцена и е добре познат на българската публика като хедлайнер на тазгодишното издание на международния фестивал A to Jazz Festival, който озвучи София в началото на месец юли.

Volume 2 е втори проект от поредица от 4 части с общо 40+ песни, всяка от които изследва различни музикални стилове. Голяма част от албума Djesse – Volume 2 черпи вдъхновение от домашното студио на Jacob от детството му – стаята му в дома му в Лондон, където той изпълнява, продуцира, обработва и композира проектите си албсолютно сам.

Djesse - Volume 2 е с участието на авангардната соул певица Lianne La Havas, британската YouTube сензация dodie, носителят на ГРАМИ,малийската суперзвезда Oumou Sangaré и още Chris Thile, JoJo, Sam Amidon, Steve Vai, Becca Stevens и MARO.

Jacob Collier представи 4 от песните във Volume 2 . Първата от тях, ‘Make Me Cry’, е придружена от поглъщащо 360-градусово видео от типа “виртуална реалност”, което представя музикалния свят по извънземен, въображаем и технологично неограничен начин. Гледай 360° музикално видео към ‘Make Me Cry’ тук.

В албума е включен и съвместен сингъл на Collier с британската YouTube звезда dodie, в който двамата са въвлечени в оригинална адаптация на хита на The Beatles - ‘Here Comes The Sun’. Режисирано, заснето и монтирано от самите Collier и dodie в Северен Лондон, музикалното видео към ‘Here Comes The Sun’ е налично за гледане тук.

Адаптацията на Collier на класиката ‘Moon River’ е третият сингъл от албума. Акапелен мастер клас с 5,000 вокални записи и зашеметяващ брой приятели – от Chris Martin и Tori Kelly до Ty Dolla $ign и Herbie Hancock. Гледай музикалното видео към Moon River тук.

Четвъртият сингъл, написан от Collier този май, е ‘It Don’t Matter’ с участието на JoJo. ‘It Don’t Matter’ е едно от най-фънки творенията на Collier. Слушай и гледай “It Don’t Matter” тук.

Jacob Collier е до голяма стен самоук и виртуалните YouTube кавъри, които той започва да публикува през 2012 г. от спалнята си в Лондон, грабват вниманието на Quincy Jones и го превръщат в звезда. Сега, разпознат като един от най-впечатляващите, уникални и удивителни световни музиканти, Collier е носител на 2 награди ГРАМИ, както и награда на Jazz FM за цялостно записания от Collier - ‘In My Room’ (2016). 

Track Listing


01 Intro

02 Sky Above

03 Bakumbe (feat. Sam Amidon)

04 Make Me Cry

05 Moon River

06 Feel (feat. Lianne La Havas)

07 À Noite (interlude)

08 Lua (feat. MARO)

09 I Heard You Singing (feat. Becca Stevens & Chris Thile)

10 It Don’t Matter (feat. JoJo)

11 Here Comes The Sun (feat. dodie)

12 Dun Dun Ba Ba (interlude)

13 Nebaluyo (feat. Oumou Sangaré)

14 Do You Feel Love (feat. Steve Vai)

15 Outro

16 Time To Rest Your Weary Head

Още от Jacob Collier :

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +