{{countItems()}}

Yesterday (OST)

Various Artists

  • Дата на издаване: 21.06.2019
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: Саундтрак
  • Сподели:
  • Сподели:
Излиза следващият нетърпеливо чакан саундтрак на годината – този към филма с музика на легендите The Beatles – “Вчера си е за вчера”, чието оригинално заглавие е взето от най-емблематичната за групата песен – “YESTERDAY”.

Филмът “Вчера си е за вчера” тръгва В КИНАТА на 5-ти юли, а на 21-ви юни е премиерата на саундтрака към него.


Филмът “Вчера си е за вчера” разказва какво би се случило ако само един човек в света помни The Beatles. Саундтракът включва новозаписани версии на най-обичаните песни на групата, изпълнени от главния актьор Himesh Patel (BBC’s Eastenders).

Дело на режисьора-носител на ОСКАР® Danny Boyle (Беднякът милионер;  Трейнспотинг; 28 дни по-късно) и сценариста Richard Curtis, номиниран за Оскар® за филмите Четири сватби и едно погребение, Наистина любов и Нотинг Хил, Yesterday е рок енд рол комедия за музика, мечти, приятелство и дългия и ветровит път, който води до любовта на живота. След мистериозни петна в историята на The Beatles, Джак (Himesh Patel), амбициозен певец и автор на музика, започва да изпълнява песни на една от най-великите банди в историята пред свят, който никога не е чувал за нея.

Himesh Patel изпълнява песента “Yesterday” в ключов момент от филма. “Реакцията на приятелите на Джак, когато той пее песента са неговото (и нашето) първо доказателство за това, че се случва нещо странно“, обяснява сценаристът Richard Curtis. “Те не са чували “Yesterday” никога преди и се доверяват на версията, че песента е написана от Джак. В тази сцена слушаме перфектната музика и наблюдаваме удивлението на тези, които я чуват за пъв първи. Затовa и оригиналното заглавие на филма носи името на тази неповторима песен.”

Музикалният продуцент на саундтрака “YESTERDAY”, Daniel Pemberton, създава албум, който едновременно следва историята във филма и е истинско музикално удоволствие, което трябва да бъде преживяно на един дъх. “Този филм е чудесен пример за силата на песента”, споделя Pemberton. “Музиката е нещо, което ни свързва с толкова много хора. Тя може да промени света. Хубаво е да си го припомняме.“

За Himesh Patel, който, благодарение на майка си, е фен на The Beatles от ранна детска възраст, е неповторима чест да изпълни и запише тези легендарни песни. “Придържахме се към оригиналността на песните, както в текстово, така и в музикално отношение, но също така се постарахме те да звучат така, все едно са песни на Джак”, споделя актьорът. “Беше страхотно да си припомня тези прекрасни песни и да ги пресъздам по мой начин. Този филм е като представяне на музиката на The Beatles пред много млади хора, които не са имали привилегията да я слушат. Както утвърдени, така и нови фенове ще оценят филма и със сигурност ще бъдат пленени от магията на The Beatles.”

Още от Various Artists:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +