{{countItems()}}

Seven Days Walking (Day 1)

Ludovico Einaudi

  • Дата на издаване: 15.03.2019
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: Kласика
  • Сподели:
  • Сподели:
Един от най-успешните музиканти на планетата, световнопризнатият пианист и композитор Ludovico Einaudi, разкрива един от най-амбициозните проекти за 30-годишната си кариера и първият по рода си в света на класическата музика.

Einaudi неведнъж е оглавявал световните класации с красивите си произведения. С над 1 млн. стриймвания на ден, пианистът светкавично натрупва зашеметяващите за класическата музика 2 млрд. стриймвания, което го превръща в най-стриймваният класически артист на всички времена.

Иновативният проект на Einaudi, озаглавен “Seven Days Walking”, представлява 7 албума, които ще излизат в 7 последователни месеца. Първият от тях, “Seven Days Walking: Day 1”, в който се преплитат пиано и струнни инструменти, е 14-ият студиен албум на Einaudi и излиза във формат стандартно CD. Първият сингъл е озаглавен “Cold Wind”.

Ludovico Einaudi черпи вдъхновение за проекта по време на обичайните си ежедневни разходки в планината през зимата. “През ануяри миналата година често излизах на дълги разходки в планината, винаги малко или много по един и същ маршрут. Валеше силен сняг и мислите ми циркулираха свободно в бурята, където всички форми губеха контурите и цвета си в студа. Може би това чувство за екстремна истинност роди идеята за този албум.”, споделя Einaudi.

Поредицата от албуми “Seven Days Walking” е записана през септември и октомври 2018 г. в Schloss Elmau, Германия и Air Studios в Лондон и е със специалното участие на цигуларя Federico Mecozzi и челиста Redi Hasa под акомпанимента на пиано на Ludovico Einaudi.

Още от Ludovico Einaudi:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +