{{countItems()}}

Various - Roma (Original Motion Picture Soundtrack)

Various Artists

  • Дата на издаване: 18.01.2019
  • Компания: Sony Music
  • Жанр: Саундтрак
  • Сподели:
  • Сподели:
На 18.01.2019., Sony Music, Netflix, Participant Media и Esperanto Filmoj представят оригиналния саундтрак към филма „ROMA“ на физически носител (CD). У нас албумът се издава в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.
Селектиран от режисьора Алфонсо Куарон и музикалните продуценти на албума Lynn Fainchtein и Randall Poster, саундтракът към „ROMA“ ни пренася в звуковата среда на Мексико от 70-те години на миналия век, когато популярната радиостанция XEW, излъчва англоезична поп и рок музика, и междувременно лансира новата вълна от изпълнители като José José, Juan Gabriel и Rigo Tovar, превърнали се днес в икони на мексиканската и латиноамериканската музика изобщо. Музиката в саундтрака към „ROMA“ илюстрира жанровото разнообразие от онези години: от рока като зараждащия се символ на контракултурата, през фестивала Авандаро, до горещите латино/тропикал ритми, белязали десетилетието. Саундтракът съдържа 19 песни, сред които „La Nave del Olvido“ на José José, „No Tengo Dinero“ на Juan Gabriel, “Te He Prometido” на Leo Dan,“Más Bonita Que Ninguna” на Rocío Dúrcal,“I Don’t Know How to Love Him” в изпълнение на Yvonne Elliman – песента е от рок операта „Исус Христос Суперзвезда“, който излиза през 1970 година и става особено популярен в Мексико.
Тази емоционална музикална компилация сама по себе си разказва истории за Мексико от онези години, потопен в социално-политически и културни процеси и преходи. Страна, която се колебае между импулса на промяната и съпротивата срещу нея. Саундтракът е музикална мозайка, съставена от множество елементи, които се срещат и допълват в сблъсък между миналото и възможността за едно различно бъдеще.
„ROMA“, най-новият проект на режисьора Алфонсо Куарон, е определян от критиците като един от най-добрите филми не само на 2018-та година, но и през последното десетилетие. „ROMA“ разказва за Мексико Сити през 70-те години на миналия век и проследява историята на семейство от средната класа, на фона на страна, тресяща се от вътрешни социално-политически конфликти. Действието се развива в квартала „Рома“, откъдето идва и заглавието на лентата. Вдъхновен от спомените на Куарон, който израства в подобен квартал в Мексико през 60-те и 70-те години, той определя филма като „най-личният, който някога е правил“.
„ROMA“ е първият мексикански филм спечелил наградата „Златен лъв“ на Кинофестивала във Венеция; продукцията на Netflix е и големият победител на наградите „Изборът на критиците“, след като спечели четири отличия за „Най-добър филм“ и „Най-добър чуждоезичен филм“, а Алфонсо Куарон беше награден в категориите „Най-добър режисьор“ и „Най-добра кинематография“ ; преди дни, филмът спечели две награди „Златен глобус“ за режисура и най-добър чуждестранен филм ;  филмът спечели и редица награди на филмови асоциации, а през декември стана ясно, че шедьовърът на Куарон е сред разширения списък с номинации в категорията „Най-добър чуждоезичен филм“ за предстоящата церемония на наградите Оскар, която ще се проведе на 24/02.


Roma: Original Soundtrack
1. Te He Prometido - Leo Dan
2. Más Bonita Que Ninguna - Rocío Dúrcal
3. No Tengo Dinero - Juan Gabriel
4. La Nave del Olvido - José José
5. Gracias - Rigo Tovar
6. Sombras - Javier Solís
7. Yellow River - Christie
8. I Don’t Know How to Love Him - Yvonne Elliman
9. Corazón de Melón - Orquesta Pérez Prado
10. Los Ojos de Pancha -Trío Chicontepec
11. Mammy Blue -  Roger Whittaker
12. Those Were The Days - Ray Conniff & The Singers
13. La Casa del Sol Naciente - Javier Bátiz
14. Ciudad Perdida - La Revolución de Emiliano Zapata
15. Vamos a Platicar - Los Socios del Ritmo
16. Mi Corazón Es un Gitano - Lupita D'Alessio
17. Cuando Me Enamoro (Quando M'Innamoro) - Angélica María
18. Mar y Espuma -  Acapulco Tropical
19. La Suegra - Elbert Moguel y Los Strwck 

Още от Various Artists:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +