{{countItems()}}

Equinoxe Infinity

Jean-Michel Jarre

  • Дата на издаване: 14.12.2018
  • Компания: Sony Music
  • Жанр: Електронен
  • Сподели:
  • Сподели:
На 16-ти ноември, ЖАН-МИШЕЛ ЖАР ще представи проекта „EQUINOXE INFINITY“ — дълго чаканото продължение на неговия емблематичен четвърти студиен албум EQUINOXE.  Първият EQUINOXE излиза преди 40 години (на 16-11-1978г.) и се превръща в един от епохалните албуми не само в света на електронната музика, но и в индустрията изобщо. Основното вдъхновение за предстоящото продължение на проекта идва от развитието на новите технологии и изкуствения интелект, и каква би била съдбата на човечеството в резултат от това. 

Графичната визия за новия албум е създадена от художника Filip Hodas, който използва емблематичния образ на „Наблюдателя“ от оргигиналната  обложка на EQUINOXE.

“Сега, когато винилът се завръща триумфално, графичното оформление на един албум заслужава още по-голямо внимание“ – казва Жан-Мишел Жар. - “Обложката на EQUINOXE винаги е била сред любимите ми. Дали наистина тези странни същества наблюдават нас? Или космоса? Машините? Или гледат природен феномен? Не знаем. Те са странни и мистериозни, но не и плашещи. Така, че реших да използвам образа на „Наблюдателя“ от визията на EQUINOXE, за да продължа историята. Filip Hodas е супер талантлив млад художник, когото помолих да създаде две различни графични истории, отговарящи на визията ми. По този начин искам да привлека вниманието към двата възможни сценария, пред които човечеството е изправено, заради абсолютната зависимост, в която вече е изпаднало към иновациите и технологиите. Музиката в EQUINOXE INFINITY е саундтракът на тези два различни свята“.

Още от Jean-Michel Jarre:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +