{{countItems()}}

Mahler: Symphony No. 6

Teodor Currentzis

  • Дата на издаване: 02.11.2018
  • Компания: Sony Music
  • Жанр: Kласика
  • Сподели:
  • Сподели:
Без съмнение маестро Теодор Куренцис е сред най-успешните и търсени диригенти на съвременната класическа сцена заедно с оркестъра и хора, които дирижира и ръководи - MusicAeterna. Диригентът от гръцко-руски произход, който "помете като буря спокойния свят на класиката" (Times), представя първия си студиен албум с творба от гениалния композитор Густав Малер. Симфониите на Малер са съществена част в концертните програми на Куренцис и MusicAeterna, но сега за първи път диригентът влиза в студио, за да запише Шеста симфония от Малер.

"Mahler: Symphony No. 6" ще излезе на 02/11 от Вирджиния Рекърдс/Sony Classical и ще бъде наличен за предварителни поръчки. Албумът излиза на физически носител компатдиск и винил.

Последният студиен запис на Теодор Куренцис с мащабен симфоничен репертоар е "Симфония №6 от П.И.Чайковски" (2017, Sony Classical). Албумът беше отличен със златна награда на "Японската звукозаписна академия" и получи пет звезди от медии като Times, NRC Handelsblad и Diapson Dor Award. Проектът беше обявен за един от албумите на 2017-та година включително оглави класацията на сп. "Шпигел" за "Най-добър класически звукозапис" и класасацията на "Ню Йорк Таймс" за "Най-добър запис на класическа музика" за 2017-та година.

Още от Teodor Currentzis:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +