{{countItems()}}

Stravinsky’s The Soldier’s Tale

Roger Waters

  • Дата на издаване: 26.10.2018
  • Компания: Sony Music
  • Жанр: Рок
  • Сподели:
  • Сподели:
Легендата от Pink Floyd, Роджър Уотърс, е на път да сложи още една тухла на стената си от музикални постижения, след като адаптира и влиза в ролята на разказвача в произведението „Историята на войника“ от гениалния руски композитор Игор Стравински.

На 26/10 излиза албумът „Roger Water - Stravinsky’s The Soldier’s Tale” (Вирджиния Рекърдс/Sony Music) с нова адаптация на остроумната и съвременно звучаща приказка- притча, написана от композитора през 1918 година. В новото издание Роджър Уотърс записва освен ролята на разказвача, така и на останалите герои в произведението – войникът и дявола. Той реализира записите с ансамбъл от седем музиканта (асоциирани с Камерния музикалния фестивал в Бриджхемптън), с които почита творчеството на Стравински като го интерпретират за нова и млада аудитория.

Албумът е поредната крачка, която Роджър Уотърс прави в света на високото изкуство. Той споделя, че е изпитал огромна отговорност и вълнение, когато е трябвало да реши до каква степен може да приложи атоналитет в новата адаптация на творбата ; до каква радикалност може да стигне и най-вече: свързана ли е съвременната музика с класическата и романтична традиция? „...Това е може би най-трудният въпрос, който прогресивните творци на нашето време трябва да си зададат“. – споделя музикантът.

„Историята на войника“ е уникална симбиоза от музика и театър ; „Пиеса за четене, свирене и танцуване..“, както Стравински сам определя жанра, в който се вмества произведението му. 

„Историята на войника“ е музикално-театрално произведение, създадено за камерен оркестър от руския композитор Игор Стравински и швейцарският поет и романист Шарл-Фердинан Рамю. Творбата е написана за пътуващ театър, състоящ се от разказвач, двама актьори, танцьор и ансамбъл от седем музиканта. Сюжетът се основава на легендата за Фауст, но е свързан и със сборника с руски народни приказки на Александър Афанасиев. В „Историята на войника“ се разказва за войника, попаднал под влиянието на дявола и разменил цигулката си с него срещу обещанието да го направи богат.  

Още от Roger Waters:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +