{{countItems()}}

Besame Mucho

Juan Diego Florez

  • Дата на издаване: 28.09.2018
  • Компания: Sony Music
  • Жанр: Латино
  • Сподели:
  • Сподели:
Любовта му към латиноамериканската музика се ражда в ранна детска възраст. Още при първата среща с нея, тя се превръща в любов за цял живот. „Израстнах с ритмите на болеро, ранчера и танго, великолепни песни от Латинска Америка“. – споделя звездата на оперната музика, тенорът Хаун Диего Флорес. Сега, той документира любовта си към тези песни в един много личен албум.

Семейството. Баба му свири танго песни на пиано, а баща му, Рубен, е сред най-популярните фолклорни изпълнители в родината на Флорес – Перу. Но песните на Куба и Мексико, и по-специално тези, създадени от големия козпозитор Хосе Алфредо Хименес, са голямата страст на Хаун Диего Флорес. „Песни, които директно те удрят в сърцето, защото в тях се пее за нещата, които най-много ни вълнуват като дом, семейство, щастието от споделената любов или болката от раздялата“. – разказва певецът.

С новия си албум „Bésame Mucho“ (Вирджиния Рекърдс/Sony Classical), Хуан Диего Флорес прави  представителен и обобщен музикален образ на Латинска Америка като включва 18-те най-популярни песни от региона. „Песни-емблеми за хората във всяка една страна“. Музикалното пътешествие започва от Венецуела с "Caballo viejo" и музиката на Колумбия, през протестната аржентинска песен "Sólo le pido a Dios" и бразилския стандарт "Aquarela do Brasil", до класики като "Guantanamera" от "нашите кубински братя, царете на ритъма“, както казва Флорес.

Албумът е записан с 20 студийни музиканта, които съпровождат певеца в това негово пътуване с всеки един традиционен за региона или страната инструмент: кавакиньо (малката „сестра“ на китарата), инструмент, който първоначално идва в Латинска Америка от Португалия ; бандонеонът, който всъщност е изобретен в Германия, но е част от аржентинското танго ; маракасите от Венецуела или пандейро (малък перкусионен инструмент), тясно свързан с бразилските музикални традиции.

Без съмнение „Bésame Mucho“ е най-личният албум в дискографията на тенора. Традиционният му репертоар като една от най-големите звезди на съвременната оперна сцена е фокусиран върху „бел канто“ оперите и най-вече творбите на Джакомо Росини и избрани френски композитори. Последният оперен албум на Хуан Диего Флорес с творби от Моцарт, получил изключително високи оценки от музикалната критика, показва за пореден път неговото вокално майсторство и разностранност. Заради лекотата, с която превзема високите тонове, виртуозната техника и артистичност, Хуан Диего Флорес е обявен за един от най-големите тенори на нашето време.

Освен превъзходен певец, Флорес се включва в албума и като аранжьор, след като преаранжира сам песните "Amanecí entre tus brazos" и "La malagueña", прекрасни продължения на ранната му и дълбока страст към латиноамериканската музика, която трябва да се преоткрива отново и отново. "Тази музика е силна като първата любов" – признава на финала Хуан Диего Флорес.

Съдържание:          

    Bésame mucho
    El tamalito
    Sombras
    Aquarela do Brasil
    Cucurrucucú paloma
    La pollera colorá
    Caballo viejo
    Amanecí entre tus brazos
    Sólo le pido a Dios
    Contigo in the distance
    José Antonio
    La malagueña
    Guantanamera
    Cuando llora mi guitarra
    Canción con todos
    Si vas para Chile
    El yerberito modern

 

Още от Juan Diego Florez:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +