{{countItems()}}

Si

Andrea Bocelli

  • Дата на издаване: 26.10.2018
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: Kласика
  • Сподели:
  • Сподели:
Малко след като бе удостоен с престижната награда Classic BRIT ‘Icon’ Award и изненадващо се появи до Ed Sheeran на сцената на стадион Wembley в Лондон, световната супер звезда, тенорът Andrea Bocelli обяви новия си албум ‘Sì’ – първия му студиен проект с изцяло нови песни след 14 години

Редом с ненадминатия талант, скромността на Bocelli е сред качествата, които го определят като една от най-големите звезди в историята на класическата музика – изпълнявал песни пред Папата, президенти и кралски семейства, изнасял велики концерти в много от най-престижните концертни и оперни зали и реализирал над 80 милиона албуми в световен мащаб.

С новия си албум ‘Sì’ Bocelli се завръща към корените си с интимна колекция от песни, които са тържество на любовта, вярата и семейството. Записите на песните са направени в дома на изпълнителя в Италия, а музикален продуцент на проекта е легендарният Bob Ezrin (Pink Floyd, Lou Reed).

Bocelli записва първата песен от албума на три езика. ‘If Only’ е създадена в съавторство с Francesco Sartori и Lucio Quarantotto, чието дело са и някои от най-големите хитове на Bocelli, включително ‘Con Te Partirò’ (Time To Say Goodbye). Песента излиза за първи път преди 20 години и се превръща в един от най-продаваните сингли на всички времена. Част от песните в новия албум са посветени на семейството на певеца и са отражение на неговата духовна същност.

Andrea Bocelli е роден с уникална музикална дарба и усилията му го отвеждат до сцените на значими световни събития, сред които Олимпийските игри, Световната купа и неговите разпродадени концерти по цял свят. През годините певецът е удостояван с редица престижни награди - Golden Globe, 7 Classical BRITs и 7 World Music Awards, както и със звезда на Холивудската алея на славата.

Bocelli е участвал в съвместни проекти с много от най-успешните световни изпълнители - Ed Sheeran, Ariana Grande, Nicole Scherzinger, Jennifer Lopez, LeAnn Rimes, Céline Dion, Tony Bennett.

‘Sì’ е албум за сърцето и душата, позитивизма и семейството, мелодията и магията. Поради тази причина Bocelli избира толкова просто, но силно заглавие. “Във времето, в което живеем днес, твърде често казваме ‘Не’. Но ‘Да’ е думата, която изричаш, когато целуваш някого за първи път, когато си съгласен, когато искаш да накараш някого да се почувства добре. Поради хиляди причини ‘Да’ е думата – израз на позитивната, силната, човешка емоция.”

И така, в годината, в която празнува своя 60-ти рожден ден, Andrea Bocelli с гордост се завръща там, от където започва всичко. Новият му, необикновен албум ни дава възможност да надникнем в личния свят на един необикновен артист и световна икона.

Tracklist:

1.  Andrea Bocelli - 1, Ali di Libertà - 03:32
2.  Andrea Bocelli - 2. Amo Soltanto Te feat. Ed Sheeran - 03:20
3.  Andrea Bocelli - 3. Un’Anima - 04:31
4.  Andrea Bocelli - 4. If Only feat. Dua Lipa - 03:37
5.  Andrea Bocelli - 5. Gloria The Gift Of Life - 03:47
6.  Andrea Bocelli - 6. Fall On Me feat. Matteo Bocelli - 04:18
7.  Andrea Bocelli - 7. We Will Meet Once Again feat. Josh Groban - 03:55
8.  Andrea Bocelli - 8. I Am Here - 03:49
9.  Andrea Bocelli - 9. Vertigo with Raphael Gualazzi (piano) - 04:35
10.  Andrea Bocelli - 10. Vivo - 04:22
11.  Andrea Bocelli - 11. Dormi Dormi - 04:06
12.  Andrea Bocelli - 12. Ave Maria Pietas feat. Aida Garifullina - 04:12
13.  Andrea Bocelli - 13. Meditation - 04:09
14.  Andrea Bocelli - 14. Miele Impuro - 03:09
15.  Andrea Bocelli - 15 Sono Qui (acoustic version) - 04:25
16.  Andrea Bocelli - 16. Ali di libertà (acoustic version) - 03:33

Още от Andrea Bocelli:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +