{{countItems()}}

The Searcher

Elvis Presley

  • Дата на издаване: 19.04.2018
  • Компания: Sony Music
  • Жанр: Рок
  • Сподели:
  • Сподели:
Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack) включва 18 емблематични хита на Елвис Пресли, емоционални изпълнения и апокрифни алтернативни версии на част от песните му, които са музикалното „сърце“ на близо тричасовия документален филм, посветен на артистичния и житейски път на Краля: от ранните години, повлияни силно от блус и кънтри музиката през огромния му принос към развитието на поп културата до епохалните сесии в „Jungle Room“ в имението в Грейсленд през 1976 година.  Премиерата на документалния филм ще се състои в ефира на HBO на 14-ти април, 2018г. Във филма са включени кадри от личния архив на семейството на Елвис Пресли, които за първи път ще бъдат показани публично. The Searcher  изследва живота и уникалната музикална визия на Елвис в цялата му сложност и многопластовост.

Тройното делукс издание (3CD) включва 37 допълнителни записа на Елвис Пресли плюс специален компактдиск със селекция от оригиналната музика към филма, "Elvis Presley: The Searcher" на Mike McCready (Pearl Jam); изпълнение на Том Пети и групата Heartbreakers на песента "Wooden Heart"; както и музиката, която е вдъхновявала Елвис (включително кънтри класиката „Home Sweet Home" в изпълнение на майка му – Гладис Пресли). Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack) се издава и с книга с твърди корици от 40 страници (съдържание: фотографии, възпоменателни бележки от Warren Zanes и директора Thom Zimny).

В анотацията си към албума Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack), режисьорът Thom Zimny пише: "Този саундтрак е в главата ми от години. Идеята не беше да направим просто филм, а да създадем паралелен музикален разказ от цялата колекция звукозаписи. Ето защо саундтракът е наистина неразделна част от същината на филма“.

"Саундтракът не е бест оф колекция, а албум, в който песен след песен се рисува портрета на един артист“ – пише още Warren Zanes в книгата към албума Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack [Deluxe Box Set]) и добавя: "....артист, толкова последователен в своята откровеност, сякаш в постоянното раздаване на сцената той търси да намери липсващото парче от самия себе си. Елвис Пресли създаде изключителен каталог от песни, който се превърна сред основните фундаменти на разнообразието и красотата на съвременната американска музика“.

И както Брус Спрингстийн отбелязва в документалния филм, Елвис Пресли принадлежи към най-специалната категория музиканти в пантеона. „Той е благословен от Господ! Той беше светлина за всички ни, първият, който влезе в битката – без карта и предварително зададена посока. Елвис проправи пътеката и показа какво трябва и не трябва да се прави. Дължим му огромен поклон за това“. – добавя във филма покойният вече Том Пети.

Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack) – 1CD

1. Trouble / Guitar Man
2. My Baby Left Me
3. That's All Right
4. Baby Let's Play House
5. Heartbreak Hotel
6. Lawdy, Miss Clawdy
7. Hound Dog
8. Crawfish
9. Mona Lisa
10. Milky White Way
11. Like A Baby
12. Are You Lonesome Tonight?
13. It's Now Or Never
14. Tomorrow Is A Long Time
15. Suspicious Minds (take 6)
16. Separate Ways (rehearsal version)
17. Hurt (take 5)
18. If I Can Dream 

Още от Elvis Presley:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +