{{countItems()}}

Mozart

Juan Diego Florez

  • Дата на издаване: 27.10.2017
  • Компания: Sony Music
  • Жанр: Kласика
  • Сподели:
  • Сподели:
Популярен по целия свят заради красотата на гласа си, въздействащите емоционални изпълнения и поразителен вокален диапазон във височините, перуанската оперна звезда – тенорът Хуан Диего Флорес  - до този момент фокусира кариерата си почти изцяло върху бел канто репертоара с творби от Росини, Доницети, Белини и други композитори. Сега в дългоочаквания му дебют за Sony Classical, тенорът за първи път се обръща към творчеството на Волфганг Амадеус Моцарт. „Отдавна исках да направя този албум, но трябваше да дойде точният момент, в който да съм достатъчно подготвен, за да предам изразителността, простотата, универсалността или накратко магията на Моцарт“.  – казва Флорес.

Новият албум на Хуан Диего Флорес представя някои от най-популярните и обичани арии от тези опери. От „Вълшебната флейта“ е включена арията ‘Dies Bildnis ist bezaubernd schön’, в която героят се влюбва в прелестната и непозната Памина, след като вижда портрета й. Следват две арии от последния шедьовър на Моцарт, операта „Милосърдието на Тит“: ‘Del più sublime soglio’, в която Тит пее за любовта си към Сервилия и след това ‘Se all’impero’, в която е  измъчван от вътрешната си борба да помилва човека, опитал се да го убие. Двете популярни арии за тенор от операта „Дон Жуан“ - ‘Dalla sua pace’ и ‘Il mio tesoro’ – също са включени в селекцията на албума, както и завладяващата ‘Un’aura amorosa’ от операта „Така правят всички жени”.

За албума Флорес се спира и на арии от по-ранните непознати творби на Моцарт като  ослепително виртуозната ‘Si spande al sole in faccia’ от операта „Царят пастир“ и заразителната ‘Fuor del mar’ из „Идоменей“, прекрасната ‘Ich baue ganz auf deine Stärke’ из операта „Отвличане от сарая“ и яростната ‘Vado incontro’ от „Митридат, цар понтийски“. Албумът включва и концертната ария ‘Misero! O sogno’. Записите на албума Флорес реализира с италианския диригент Рикардо Минази и бароковия ансамбъл от Оркестъра на Операта в Цюрих - „Orchestra la Scintilla“.

Съдържание:

1. Idomeneo: Fuor dal mar

2. Die Zauberflöte: Dies Bildnis ist bezaubernd schön

3. Il re pastore: Si spande al sole in faccia

4. Don Giovanni: Il mio tesoro

5. Clemenza di Tito: Del più sublime soglio

6. Clemenza di Tito: Se all’impero

7. Così fan tutte: Un’aura amorosa

8. Die Entführung aus dem Serail: Ich baue ganz auf Deine Stärke

9. Don Giovanni: Dalla sua pace

10. Misero! O sogno….Aura, che intorno spiri

Още от Juan Diego Florez:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +