{{countItems()}}

The Fall Of A Rebel Angel

Enigma

  • Дата на издаване: 11.11.2016
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: World
  • Сподели:
  • Сподели:
Двадесет и пет години след дебюта на музикалния проект Enigma, продуцентът Michael Cretu решава да създаде отново нещо необикновено. През последния четвърт век
Enigma е едно от най-успешните музикални явления - 7 издадени албума, над 70 млн. продадени копия, 60 #1 албуми в световен мащаб и над 100 платинени отличия.

"The Fall Of A Rebel Angel" е заглавието на осмия студиен проект на Enigma. Осем е специално число, символ на новото начало и вечността. А за Enigma числото е синоним на съвършенство.
"The Fall Of A Rebel Angel" разказва история за човешко същество като всички нас. Но един ден вече нищо не е такова, каквото е било до момента. "Героят" започва да се чувства контролиран и не може да държи съдбата си в свои ръце. Уплашен е, но не знае от какво и защо. Животът му сякаш се изплъзва от него. Докато се разхожда във въображаем град, той преживява неща, които го променят. Докато скита неспокойно в този свят, той осъзнава, че вярата вече не живее в храмовете, а смъртта не е ужасяваща. Тези преживявания му дават силата да се сбогува с пасивността си. Той унищожава собственото си отражение във водата на езеро и поема отговорност за живота си.

За да разкаже тази история, музиката на Michael Cretu обединява желания от детството, видения и образи, извлечени от паметта. С цитати от религиозни текстове, литература и поп култура, тя развежда слушателя през цветни лабиринти на подсъзнанието в търсене на идентичност и сигурност в един студен, опасен и безразличен към човека свят.
"The Fall Of A Rebel Angel" съдържа общо 12 музикални части, базирани на епичната поема на писателя и драматург Michael Kunze и допълнени от 13 картини на един от най-големите художници - Wolfgang Beltracchi. Духът на албума изгражда мост към първия албум на Enigma. Новият шедьовър на Michael Cretu си е заслужавал чакането - този път не 3 години, не 6, а цели осем.

  Enigma - The Fall Of A Rebel Angel - Съдържание:    Circle Eight (feat. Nanuk)
    The Omega Point
    Diving
    The Die Is Cast (feat. Mark Josher)
    Mother (feat. Anggun)
    Agnus Dei
    Sadeness (Part II) (feat. Anggun)
    Lost In Nothingness
    Oxygen Red (feat. Anggun)
    Confession Of The Mind
    Absolvo
    Amen (feat. Aquilo)

 

Още от Enigma:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +