{{countItems()}}

Roger Waters The Wall Soundtrack

Roger Waters

  • Дата на издаване: 20.11.2015
  • Компания: Sony Music
  • Жанр: Рок
  • Сподели:
  • Сподели:
"Роджър Уотърс: Стената" ще бъде издаден на физически носител на 2CD и 3LP винил, и в дигитална версия. Албумът проследява тригодишното турне на Уотърс “The Wall Live”, пресъздало първото завършено концертно изпълнение на класическия концептуален албум на Pink Floyd – „Стената“ (след шоуто в Берлин през 1990 година). Най-мащабният спектакъл в историята на рок музиката, съчетал в сценичната драматургия невиждани аудио и визуални ефекти със зашеметяващата сила на музиката и послания за мир и състрадание, “The Wall Live” е концерт, който всеки фен на музиката ТРЯБВА да види. Спектакълът е представен пред повече от 4.5 милиона зрители в над 200 концерта на четири континента (включително и в България), резултат, който го превръща в най-успешното турне на солов артист в историята на музикалната индустрия.

"Роджър Уотърс: Стената" (Roger Waters The Wall) е продуциран от Nigel Godrich (Radiohead, Beck, Paul McCartney) и предлага изключително изживяване за сетивата – не само за феновете, посетили спектакъла, но и за новите поколения, които откриват „Стената“ за първи път.

Roger Waters The Wall е последният елемент от целия проект, след премиерата на филма ROGER WATERS THE WALL. Под режисурата на Sean Evans и Roger Waters, филмът ROGER WATERS THE WALL се развива на три нива едновременно: като концертно преживяване ; пътепис, в който Уотърс размишлява върху миналото и прави равносметка за влиянието на войната върху собственото му семейство (музикантът загубва баща си във Втората световна война) и като въздействащ антивоенен филм за човешките загуби. Филмът имаше „еднократна премиера“ за една вечер на 29-ти септември, с ексклузивни прожекции в киносалоните по целия свят и стотици хиляди зрители.

Албумът на Пинк Флойд „Стената“ излиза през 1979 година и е първият повествователен концептуален албум на групата. „Стената“ развива темата за личната изолация, а самият Уотърс е основен прототип при създаването на главния герой. Тематичното съдържание на албума и музикалното майсторство на музикантите достигат своя връх в песните “Another Brick in the Wall (Part 2)”, “Run Like Hell” и “Comfortably Numb”, които служат за вдъхновение на милиони хора по света. Последвалото турне в подкрепа на албума през 1980-81 година е безпрецедентно за времето си като технически ефекти и постановка, и заради мащаба и стойността на продукцията, реализира 31 концерта само в четири града.  Оттогава, „Стената“ не е представяна до 1990г., когато Роджър Уотърс кани редица музикални звезди за концерт по случай падането на Берлинската стена. Шоуто се провежда в центъра на „ничията земя“ – разделителната граница между Западна и Източна Германия. Двадесет години по-късно, милиони фенове по целия свят, потвърдиха, че музиката и посланията  на „Стената“ са все така непреходни и вдъхновяващи. 

Disc 1

1.      In the Flesh?

2.      The Thin Ice

3.      Another Brick in the Wall, Pt. 1

4.      The Happiest Days of Our Lives

5.       Another Brick in the Wall, Pt. 2

6.      The Ballad of Jean Charles de Menezes

7.      Mother

8.      Goodbye Blue Sky

9.      Empty Spaces

10.  What Shall We Do Now?

11.  Young Lust

12.  One of My Turns

13.  Don’t Leave Me Now

14.  Another Brick in the Wall, Pt. 3

15.  Last Few Bricks

16.  Goodbye Cruel World


Disc 2

1.      Hey You

2.      Is There Anybody Out There?

3.      Nobody Home

4.      Vera

5.      Bring the Boys Back Home

6.      Comfortably Numb

7.      The Show Must Go On

8.      In The Flesh

9.      Run Like Hell

10.  Waiting for the Worms

11.  Stop

12.  The Trial

13.  Outside the Wall

Още от Roger Waters:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +