{{countItems()}}

from SLEEP

Max Richter

  • Дата на издаване: 04.09.2015
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: Kласика
  • Сподели:
  • Сподели:
Един от водещите съвременни композитори Макс Рихтер, представя нов музикален експеримент озаглавен SLEEP. Това вероятно е най-дългият запис на съвременна класическа компизиция, тъй като общата продължителност на проекта е цели 8 часа. Световната премиера на SLEEP ще бъде на 4 септември 2015 година, като тогава ще бъде издадена и едночасова адаптация на албума, озаглавена from SLEEP. В забележителния нов запис са включени пиано, струнни инструменти, електроника и вокали, но без текст, а по думите на Рихтер, албумът представлява "манифест на по-бавните темпове на съществуване", допълвайки, че това е неговата лична приспивна песен от заобикалящия го френетичен свят.

Албумът SLEEP представлява осен часова приказка, в която се изследва свързаността между музиката и човешкото съзнание. По време на композирането на изданието, Макс Рихтер е провел консултация с видния американски невролог Дейвид Игълман, за да научи повече за това как функционира мозъкът на човека по време на сън. "За мен SLEEP е опит да се провери как пространството, което съзнателният ум оставя по време на отмора и почивка, може да бъде запълнено от музика.".

Поради изключително дългата продължителност, британският композитор ще представи SLEEP единствено на дигитален формат, а на физически носител ще бъде издадена едночасова адаптация на албума. 60 минутното издание е озаглавено from SLEEP и ще включва отделни части от цялостната творба. from SLEEP ще бъде издаден на CD и плоча. "Може да се каже, че кратката версия е предназначена за слушане, а дългата, за да бъде преживяна по време на сън" допълва Макс Рихтер.

Max Richter - from SLEEP - Съдържание:

    Ben Russell, Yuki Numata Resnick, Max Richter - Dream 3 (in The Midst Of My Life)
    Grace Davidson, Max Richter - Path 5 (delta)
    Ben Russell, Yuki Numata Resnick, Caleb Burhans, Brian Snow, Clarice Jensen - Space 11 (invisible Pages Over)
    Clarice Jensen, Ben Russell, Yuki Numata Resnick, Max Richter - Dream 13 (minus Even)
    Ben Russell, Yuki Numata Resnick, Caleb Burhans, Brian Snow, Clarice Jensen - Space 21 (petrichor)
    Ben Russell, Max Richter - Path 19 (yet Frailest)
    Grace Davidson, Ben Russell, Yuki Numata Resnick, Caleb Burhans, Brian Snow, Clarice Jensen, Max Richter - Dream 8 (late And Soon)Deluxe CD - CD Digipack, Баркод:  028947952572

2-Vinyl - 2LP Standard Version (Black Vinyl), Баркод: 028947952596

Vinyl Box - 2LP (Transparent Vinyl), Баркод: 028947952961

Още от Max Richter:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +