{{countItems()}}

LIVE AT WEMBLEY ARENA

ABBA

  • Дата на издаване: 29.09.2014
  • Компания: Universal Music
  • Жанр: Поп
  • Сподели:
  • Сподели:
ABBA правят най-прекрасния подарък към феновете си, в чест на 40-годишния юбилей от създаването - мастериран концертен запис, "ABBA LIVE AT WEMBLEY ARENA".

Албумът, достъпен във формат двойно CD и тройна винил плоча, включва 25 песни изпълнени по време на знаковия концерт на групата в Лондон, през 1979.

Освен запис на добре познати класики, "ABBA LIVE AT WEMBLEY ARENA" предлага и едно неиздавано досега парче, "I’m Still Alive",  в изпълнение на Агнета.

Когато през ноември 1979 ABBA покоряват сцената на Wembley Arena в Лондон, те вечe имат зад гърба си 5 години под прожекторите на славата.
Макар и да не звучи като особено внушителен срок, през тези 5 години групата преживява няколко етапа.

Двама текстописци, Бьорн Улвеус и Бени Андершон, и две недостижими вокалистки, Агнета Фелтског и Ани-Фрид Лингстад откриват славата печелийки Евровизия 1974 в Брайтън, Великобритания. Групата преминават през блясъка на „Arrival”, супервеличието на „ABBA - The Album”, към диско химни във „Voulez-Vous”.

Концертите на ABBA в Лондон в края на 1970-те – десетилетието, чиято музикална насока всъщност оформят – бързо се превръщат в легендарни истории.
За група, която прави само шепа турнета, тези концерти са кулминация на гастролиращия им етап. Тогава бекстейдж може да откриете почитатели в лицето на пънк рокаджията Иън Дюри (The Blockheads), фронтмена на The Clash, Джо Стръмър (говори се, че парчето „Spanish Bombs” от албума „London Calling” е повлияно от АBBA), и Джими Пейдж (Led Zeppelin). Актьорът Джон Клийз също е забелязван в публиката.

Турнето започва в Едмонтън, Канада през септевмри 1979 и завършва в Дъблин на 15-ти ноември. ABBA не просто се наслаждават на престоя си в Лондон (Фрида дори е видяна веднъж да носи тениска на Арсенал), а предлагат най-вълнуващото представление в кариерата им.  Концертът в Лондон съвпада с издаването на албума „Greatest Hits Volume 2”. Снимките от онази вечер запечатляват ABBA на върха: легендарни кадри с Фрида и Агнета в тоалети със скандинавски мотиви, както и цялата четворка облечена в сини комбинезони, раздаващи гласовете си докрай.


"Say Thank You For The Music" - Запиши своето историческо послание към ABBA

Всеки юбилей трябва да се отбелязва с картичка и такава ще има и за 40-годишнината на ABBA.
Създадена специално като възможност феновете да оставят директно послание до любимците си, "Say Thank You For The Music" е една интерактивен проект, който позволява да се включиш в международно признание в любов към ABBA.

На сайта www.thankyouabba.com всеки желаещ може да запише специално послание към групата, като "подпише" виртуална картичка.
"Картичката" се изпраща в музея на ABBA, за отпечатване, и така нарастващият брой пожелания създава един вечен поздравн - не само онлайн, но и на хартия. А на 21-ви септември, навръх премиерата на албума, всички отпечатани картички ще бъдат увековечени в 4 книги, за подарък на Бени, Бьорн, Агнета и Ани-Фрид.

• 2CD - DiGi pack - Баркод: 602537716067
• 2CD - brilliant box - Баркод: 602537928644
• 3LP - Баркод: 602537716074

ABBA – LIVE AT WEMBLEY ARENA” - 2-CD Съдържание:

Диск 1

    1. Gammal fäbodpsalm
    2. Voulez-Vous
    3. If It Wasn’t For The Nights
    4. As Good As New
    5. Knowing Me, Knowing You
    6. Rock Me
    7. Chiquitita
    8. Money, Money, Money
    9. I Have A dream
    10. Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
    11. SOS
    12. Fernando

Диск 2

    1. The Name Of The Game
    2. Eagle
    3. Thank You For The Music
    4. Why Did It Have To Be Me
    5. Intermezzo No. 1
    6. I’m Still Alive
    7. Summer Night City
    8. Take A Chance On Me
    9. Does Your Mother Know
    10. Hole in your soul
    11 The Way Old Friends Do
    12. Dancing Queen
    13. Waterloo

Още от ABBA:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +