{{countItems()}}

XSCAPE

Michael Jackson

  • Дата на издаване: 13.05.2014
  • Компания: Sony Music
  • Жанр: Поп
  • Сподели:
  • Сподели:
На 13/05 e премиерата на XSCAPE, албумът с нови песни от Краля на поп музиката – Майкъл Джексън. Албумът се издава от Epic Records с подкрепата на „Estate of Michael Jackson“. У нас албумът ще излезе в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Проектът съдържа 8 нови песни, които светът ще чуе за първи път.

Изпълнителен продуцент на XSCAPE е шефът на Epic Records L.A. Reid, който получава неограничен достъп до архивите, собственост на „Estate of Michael Jackson“. L.A. Reid прослушва материали, които Майкъл Джексън записва и събира в продължение на 40 години.

След задълбочено проучване, Антонио "Ел Ей" Рейд прави списък със записи и събира екип от продуценти, които започват работа върху модернизацията на продукцията: преработват звученето на песните, но същевременно запазват цялостта и артистичната същност на Майкъл Джексън в песните. Това е процес, който Рейд нарича „осъвременяване“. Музикалният екип се ръководи от Тимбаленд, тъй като Ел Ей Рейд вярва, че той притежава творческата сила, дълбочина и мащаб за обработването на записите. Продуцентите, които се присъединяват към Тимбаленд са някои от най-успешните хитмейкъри - Родни Джъркинс, Старгейт, Джеръм Хармън, Джон Макклейн.

“Съвременната музика щеше да звучи напълно различно, ако не беше изключителният талант на Майкъл Джексън, с който той дари света – отбелязва Рейд. – „Майкъл остави записи, които сега ние имаме привилегията да преработим според музикалната ни визия. Продуцентите в този екип са хора, с които Майкъл Джексън или е работил или е имал голямото желание да работи. Изключително сме горди да представим на света XSCAPE“.

XSCAPE е напълно нов проект, написан от Майкъл Джексън и Джъркинс, и продуциран от Джексън и Джъркинс. Албумът носи и още една добавена стойност – една от песните в него е „осъвременена“ от оригиналния продуцент, направил записа на Майкъл в студиото.

Албумът излиза в следните формати:

CD+DVD - луксозна версия (digipack), barcode 888430667624
CD+DVD - луксозна версия (brilliantbox), barcode 888430722125
CD - стандартна локална версия, barcode 888430536623-1

Съдържание - DISC 1 - CD
1  Love Never Felt So Good   
2  Chicago   
3  Loving You    
4  A Place With No Name    
5  Slave to the Rhythm   
6  Do You Know Where Your Children Are    
7  Blue Gangsta    
8  Xscape    

Още от Michael Jackson:

×

{{album.format}} | {{(album.promoprice > 0 ) ? album.promoprice : album.price}} лв.

- +